Каква козметика за коса да използваме

Косата е основен акцент във външността на човека, затова е важно тя да изглежда добре. Не е достатъчно да изберем хубава и подходяща прическа. Важно е да се използва козметика за коса, която много точно отговаря на нуждите ни, за да не се постигне обратния ефект – да се увреди, вместо да се подхрани и оживи. 
Кой вид шампоан и балсам да изберем
За да получим най-добрата и най-подходящата за нашата коса козметика, трябва да знаем какво точно търсим. Избирайте натурални продукти, защото са с по-малко химикали и са по-щадящи за косата. И имайте едно на ум, че професионалната козметика е винаги по-добрият, макар и малко по-скъп, избор.
На първо място е важно да определите дали имате суха, мазна, увредена или друг тип коса. Така ще можете да се насочите към правилната козметика. Само тя може да направи Вашия косъм сияен и блестящ, както и да го заздрави. Специфичните нужди при проблем с омазняването, насочват търсенето към такава козметика за коса, която го регулира и намалява. При прекалено сух косъм, трябва да се търси хидратиращ шампоан и балсам. Много важно е да не се пропуска нанасянето на балсам след измиването. Най-добре е да се комбинират два продукта от една и съща серия. Така ефектът ще е по-осезаем и по-бърз, а Вие ще бъдете все по-близо до перфектната визия.
Маски
Те също са неотменна част от грижата за косата. Не трябва да се фокусирате само върху козметика, която измива, а и върху такава, която подхранва и регенерира. Тя ще помогне за възстановяването на структурата. Когато се спрете на конкретен продукт, внимателно прочетете инструкциите за употреба. Минутите, които трябва да преседи тя, преди да се отмие, са различни, а има и такива, които не изискват отмиване. Тяхното действие продължава много след самата баня и помагат за възстановяването на косъма и увеличаване на плътността му.
Кристали и серуми
Този вид продукти също се използват много. Те придават допълнителна лъскавина и блясък. Слагат се само на краищата на косъма и са препоръчителни при сухи и цъфнали връхчета. Фризьорите ги препоръчват, а много често предлагат и за продажба. В онлайн магазин Lilly Drogerie също можете да изберете някой от различните модели, които се предлагат.
Ако използвате всеки един от изброените продукти, можете да се насладите на блясък, красота и забележителен външен вид. А прическите, които можете да си правите, когато имате един здрав и подхранен косъм, са наистина много.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си