Денди пребит до смърт в пиянска свада (Черепът на писателя счупен от удари с бутилка)

Писателят, бохем и колоритен участник във „ВИП Брадър” Любомир Милчев – Денди е бил пребит почти до смърт със зверски удари в главата вследствие на пиянски скандал, възникнал миналия четвъртък вечерта в центъра на София. Това е основната версия, по която работи МВР седмица след тежкия криминален инцидент с 59-годишния бохем. До редакционното приключване на броя на в. „Уикенд” в четвъртък сутринта, 24 февруари, състоянието на бохема все още беше критично, а лекарите не даваха никакви гаранции, че ще оцелее.
 
Денди бе открит облян в кръв, припаднал на пода със счупена глава в жилището си на ул. „Св. Иван Рилски“ от неговия съквартирант и приятел Кристофър. Цигуларят, който от около година дели един покрив с ексцентричния писател, се прибрал около 1,50 ч. вечерта в жилището и се натъкнал на кошмарната гледка. Уплашен, Кристофър веднага извикал „Бърза помощ“ и полиция. Той дал доста несвързани обяснения пред дошлите на място ченгета. Именно по тази причина е бил задържан още същата вечер от разследващите, научи „Уикенд”. Първоначално нежният Кристофър е бил заподозрян като извършител на побоя. Ченгетата дори планирали да го разпитват с детектор на лъжата, но в крайна сметка се отказали. Младият цигулар не е бил любовник на Любомир, а просто негов съквартирант и приятел. Нанесъл се при него преди година, за да си делят наема.
Вече близо седмица Денди лежи в критично състояния в столичната болница „Света Анна“, приведен в медикаментозна кома от лекарите, които се борят за живота му. Медиците споделят, че
 
шансовете му за оцеляване са минимални
 
заради жестоките наранявания по главата му. Дори с Денди да се случи чудо и да оцелее, няма никаква гаранция, че светският хроникьор ще се възстанови до края на живота си.
Според полицейското разследване Денди е бил пребит извън дома си в четвъртък вечерта, след което се прибрал със сетни сили в жилището си, където е припаднал. При огледа в апартамента полицаите не са открили следи от чуждо присъствие и проникване с взлом. Въпреки това приятелят на Любомир Милчев – цигуларят Кристофър, е бил разпитван часове наред от ченгетата заради подозрения, че той може да е агресорът. Пред криминалистите Кристофър разказал, че излязъл от жилището по обяд и когато се прибрал късно вечерта, открил Денди припаднал в локва кръв.
Съседите на Любомир Милчев също потвърждават при разпитите, че не са чули крясъци от жилището му. Комшийка видяла Денди да излиза на разходка с кучето си Хинисиус около 17,30 ч. в четвъртък. Кучето на 59-годишния бохем е
 
изчезнало след побоя над стопанина си.
 
Предполага се, че Денди е загубил домашния си любимец след фаталния побой, който му е бил нанесен. Малко след това животинчето бе намерено. В момента то е в Кристофър.
Разследващите полицаи вече преглеждат десетки камери в центъра на София с надеждата да открият нападателя на Любомир Милчев. Криминалистите се съмняват, че Денди може да е бил нападнат от футболни хулигани или от буйна младежка компания. Сред разследващите версии е и тази, че Денди може да е пребит до смърт вследствие на пиянски скандал в някоя от градинките в центъра на София.
Версията, че Денди е пребит в пиянска свада, е лансирана и от близките на светския хроникьор. Те признават, че в последно време ексцентричният бохем напълно се е алкохолизирал и че често прекарвал времето си с пияници и безделници в района около НДК. „Когато обърне няколко чаши, Денди става заядлив. Напълно възможно е сам да е предизвикал нападателя си. Почти сигурно е, че главата му е била счупена с
 
удари, нанесени с бутилка от алкохол
 
доверява близък до Любомир Милчев. Според думите му миналата есен Денди преживял тежък побой, нанесен му от алкохолизиран клошар в градинката пред Народния театър: „Двамата седнали да пият на пейката, скарали се и бездомникът го набил. Тогава Денди беше с тежки наранявания и синини по тялото, но отказа да пусне жалба в МВР“.
От месеци насам Денди споделял пред приятели, че се страхува за живота си. Той често ставал обект на агресия на скинари или представители на футболни агитки.
Засега не е напълно изключена версията, че Любомир Милчев е нападнат и пребит до смърт с цел грабеж. Полицаи обаче коментират, че е малко вероятно Денди да е атакуван, за да бъде ограбен, според тях става въпрос или за битова свада, или за престъпление, извършено от омраза.
„В центъра на София все още вилнеят младежки банди, които нападат хора, защото им приличат на хомосексуалисти. Възможно е Денди да е станал жертва на подобно нападение“, твърдят криминалисти.
Появи се и версия, че Любомир Милчев не е бил нападнат, а просто наквасен до козирката е паднал и се е наранил сам. Приятелите му обаче яростно отхвърлят тази възможност. В полицията са се обадили няколко граждани, които свидетелстват, че са го видели окървавен почти да се влачи към дома си. Бил напълно неадекватен. Предложили му да извикат линейка, но Денди отсякъл: „Добре съм!” и клатушкайки се, продължил към жилището си. Най-вероятно след като се е прибрал, е изгубил съзнание. Когато Кристофър се прибрал в апартамента, вратата била залостена отвътре.
Въпреки че в разследването на бруталния побой над Любомир Милчев – Денди са ангажирани десетки криминалисти, близките на светския хроникьор са скептични, че извършителят ще бъде заловен и предаден на съда.
 
Претърпя две мозъчни операции за 3 дни, още не е отворил очи
 
Неврохирурзите от столичната болница „Света Анна“ са направили две тежки черепно-мозъчни операции на Любомир Милчев – Денди в разстояние само на 3 дни в отчаян опит да спасят живота му. Въпреки това 59-годишният интелектуалец все още не е отворил очи, а шансовете му за оцеляване са определяни като минимални.
Денди е настанен в реанимацията, а неговата приятелка – актрисата Касиел Ноа Ашер, призова преди дни всички негови познати да дарят кръв за него в Националния кръводарителски център. На молбата й откликнаха десетки приятели и познати на ексцентричния писател.
 
Омразната сестра Недялка бди над него в болницата
 
Критичното състояние на Любомир Милчев – Денди принуди сестра му Недялка да забрави за дългогодишната им вражда. Родственицата на Денди, която е директор на гимназията по металургия в Перник, си е взела отпуск от училище, за да бди над него в столичната болница „Света Анна“.
Недялка е платила здравно-осигурителните вноски на Денди след спешния му прием в реанимацията и поддържа постоянна връзка с лекарите, борещи се за живота на светския хроникьор. Макар свижданията в болницата да са забранени заради коронавирусната епидемия, Недялка всеки ден посещава „Света Анна“, за да се информира за състоянието на брат си.
Денди е смразен със семейството си и в свои интервюта публично е обиждал сестра си, определяйки я като „лека жена“.  Ексцентричният писател е признавал, че родителите му са фаворизирали по-голямата му сестра и че като малък са го потискали заради влечението му към поезията и засукания начин на изразяване.
 
Лекарите са категорични, че раните са от побой
 
Лекарите в Окръжна болница са потресени от жестокостта, с която Любомир Милчев е бил пребит. Те са категорични, че тази травма няма как да е причинена от падане и със сигурност се касае за побой. Черепът му бил размазан и ясно личели три дълбоки удари в задната част. Заключението било, че е престоял с часове и е загубил доста кръв, преди да бъде закаран за лечение. Какво точно е станало пред дома му на улица „Иван Рилски” в столицата, продължава да бъде пълна мистерия!
 
Телевизиите спират да го канят заради пиянството му
 
Алкохолът бавно, но сигурно съсипа живота на Любомир Милчев – Денди. Писателят и бохем от години има проблем със спиртните напитки, но в последните 3-4 години напълно затъва. Това е и причината да бъде изолиран от светския живот, което много му тежи.
„Денди беше душичка – специален човек, за всички, които го познаваха. Той на никого лошо не е направил. Ако е обидил някого, това е заради алкохола. И пак заради това пусто пиянство спряха да го канят в телевизиите. Иначе си докарваше добри пари от участия в различни формати, коментираше и беше водещ на разни светски събития. Любовта му към спиртните напитки го провали, но той други кусури няма. Емоционален, вечно търсещ справедливостта по свои си начин. Когато му секнаха участията, беше много тъжен, смяташе, че несправедливо е лишен от ефир, че има какво да каже на хората. Продуцентите сякаш бяха виновни за слабостта му, което едва ли е така. Просто не намери воля да спре пиячката…
Пишеше непрекъснато, но творбите му не са за масовата публика. Има невероятен изказ, които малцина разбира, а още по-малко оценяват. Най-популярната му творба е „Тайните на софийския царски дворец”. Не зная на кого е попречил толкова, че да иска да го пребие. Определяше се като аристократ и се опитваше да живее като такъв, макар че си купуваше вещи от антикварните магазини. Винаги се докарваше стилно, макар напоследък да нямаше никакви пари”, разказва негов близък.
Една от забележителните му тв изяви е преди няколко години, когато се появява силно почерпен рано сутринта в студиото на Нова телевизия, за да коментира с Ангел Джамбазки предстоящ гей парад. Водещата Диана Найденова е сащисана от цинизмите, които ръси, макар думите му да са смислени. Тогава Любомир Милчев произнася култовата реплика към Джамбазки: „Ами ти си живото олицетворение на политическата педерастия! Как да коментираме иначе сношението ти с Бареков, за да станеш евродепутат?!”.
 
Роднина е на милионера Спас Русев
 
Любомир Милчев е роден през 1963 г. по пътя между Рилския манастир и Дупница, по негови думи. Но това е факт, с който не се гордее особено. Никак не му е приятно, че въпреки аристократичната си душа в свидетелството за раждане като роден град е посочен Дупница. Хроникьорът обожава София, където фамилията имала имоти, и най-вече родственика си Спас Русев, който според мълвата бил най-щедрият меценат и закрилник на  Денди. С останалите си роднини не поддържал връзка, защото били „обикновени провинциалисти”. Денди твърди, че не е получавал пари от Спас Русев, освен че той е подпомогнал издаването на две негови книги.
 
Бил е женен 25 години
 
Денди не поддържа никаква връзка и с бившата си съпруга Юлия, с която след 25-годишен брак се разведоха, а след това събраха за кратко. Атрактивната двойка няма деца. Мнозина подозират, че бракът им е напълно фиктивен, предвид сексуалните вкусове на Любомир Милчев. Според мълвата Юлия не издържала на алкохолните запои на половинката си и предпочела да сложи край на отношенията им.
 
Винаги си носи златни прибори
 
За широката аудитория Любомир Милчев се превръща в атракция, след като влиза във „ВИП Брадър” преди няколко години, носейки златни прибори за хранене. Той твърди, че с тях закусва, обядва и вечеря, което не е така. Всъщност вещите са купени на безценица от антикварен магазин. Според криминалисти възможно е именно заради наглед скъпите аксесоари да е бил нападнат и пребит на улицата.
Денди винаги е твърдял, че най-лошият период от живота му е свързан с комунистическия режим у нас. Семейството му било репресирано и разпръснато из провинцията. Четирима членове на фамилията били разстреля без съд и присъда. За капак той бил изпратен да служи в строителни войски, където се запознал с много роми и турци.
В демократични времена се прекланял пред Джордж Сорос, чиято фондация издала деветте му книги и фотоалбум с етюдите на София, чиито кадри били заснети лично от аристократичната му ръка.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си