Сватбата на годината! Внучката на Симеон II се омъжи тайно във ферма (Папарашки снимки)

Сватбата на годината! Така испанските медии наричат тържеството по случай брака на царската внучка Мафалда Сакскобургготска и любимия й Марк Абуслейман. Преди броени дни първородната внучка на Царя се венча за финансиста от ливански произход на тайна церемония в уединено имение-ферма в Поререс, Майорка.
 
Техни величества царят и доня Маргарита бяха почетни гости на тържеството, на което младоженецът пристигна без костюм – само с риза, панталон и еспадрили, вместо официални обувки. Че Мафалда ще командва в семейството клюкарите от Испания веднага предрекоха заради факта, че двойката се венча в имението-ферма на майката на Мафалда – Росарио-Надал в Поререс.
Огромният имот приюти звездни гости и извън царското семейство като светската икона Оливия Палермо, инфантата Кристина, принцесата на Норвегия Мете-Марит със съпруга си, певицата Алба Рече и приятели на двойката от музикалните и финансовите среди. В петък вечерта същата компания бе на шумно парти отново в Поререс, където заедно с царя младежите и родителите им купонясвали в чест на младото семейство. Ден по-късно обаче се провела и истинската царска сватба – с широкополи шапки, официални рокли, охрана, специални тоалети и подаръци за гостите. Целият персонал, обслужвал тържеството на Мафалда и Марк е подписало споразумение за конфиденциалност, за да не може снимки от наздравиците да се появят на страниците на испанските светски списания и сайтове.
Бащата на булката – княз Кирил, беше един от първите, които пристигнаха във фермата на бившата си съпруга Росарио и го направи, придружен от половинката си Катрин Бътлър. Малко след това да уважат брака на племенницата си пристигнаха чичовците на булката, а в една кола бяха Кубрат и Карла Ройо-Вилянова,  нагиздена с жълти слънчеви очила в тон с шапката, която бе избрала за празненството. Булката пък бе облечена в специален шедьовър на дизайнера Валентино, който специално решил да ушие роклята на Мафалда в чест на дългогодишната си муза – собствената й майка Росарио-Надал. 90-годишният титан на модата не хванал лично иглата, но пък сам наблюдавал всяко конче и шев по роклята на новата си любимка. С майка си  Росарио-Надал бъдещата булка отскачала и на периодични проби до Италия, а медиите в Испания гадаеха дали наистина Мафалда няма да избере именно именития дизайнер за своя сватбен ден или просто Росарио продължава да му е вярна.
И докато булката бе в зашеметяващ тоалет, то младоженецът направо дойде неглиже на сватбата си. „Всичко е наред, благодаря ви! Не, не съм нервен”, пък бяха единствените думи на Марк, преди да натисне копчето за плъзгащите се врати към двора на имението. Там двама охранители и хостеса чинно записват всеки, който иска да припари зад вратите на фермата. Вместо придружен от приятели, финансовата акула от ливански произход пристигна с личната си червена кола точно в 17,21 ч., за да се венчае за любимата си Мафалда. Точно обратното обаче чувства таткото на булката, призна самият принц Кирил, който се смили над чакащите журналисти и свали прозореца на колата, за да отговори на въпросите на репортерите, които се тълпяха около портите на семейната ферма.
„Много сме щастливи, че сме тук, но аз съм и малко нервен“, искрен бе бащата на булката. Князът потвърдил и че сватбата ще е само граждански ритуал, тъй като религиите на двамата млади са различни. И докато дядо й Симеон преобърна света и няколко папи, за да се венчае за баба й доня Маргарита, Мафалда била по-съвременно и модерно момиче и предпочела само подпис с любимия си Марк.
Семейството на Марк било против крутите мерки за сигурност за сватбата, но за тях настоял Симеон Сакскобургготски, тъй като именно гост от страната на булката е дъщерята на крал Хуан-Карлос – инфантата Кристина. Двамата с доня Маргарита пристигнаха за сватбата на внучка си малко след бъдещия си зет. И също като останалите гости се съобразили със собствените си изисквания за дискретност – присъстващите да оставят мобилните си телефони в предвидено за това място и с идентификационни стикери за всеки апарат, за да няма изненади. Това обаче не попречило на част от персонала да издаде макар и малки детайли за обстановката при закрити врати – темата на сватбата била с минималистични флорални мотиви, а самата Росарио – също с тоалет на „Валентино”.Реч държал чичото на булката княз Константин, а доня Маргарита дори се просълзила, издават испанските медии. За да избегнат папараците, част от гостите дошли със специално нает черен ван, а Оливия Палермо и половинката й – с такси. Именно във вана пристигнаха бабата и дядото на щастливата младоженка -царят и доня Маргарита. От пресофиса на царското семейство в България няма обявление от страна на гордия дядо за сватбата, но Негово величество бил повече от щастлив. Мафалда, която е на 27 години и 33-годишният Марк се познават от деца, а връзката им започва когато и двамата са студенти, а любовта им през всичките осем години била дискретна и скрита от прожекторите, също като сватбата им.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си