Рак отне жената на Къци Лафазанов

Звездата от „Комиците” и „Улицата” Кръстю Лафазанов е съсипан, след като след тежко боледуване почина съпругата му. Половинката на комика Елена Начева, която също е актриса, е починала преди няколко седмици. Тя си е отишла на 24 септември, научи „Уикенд” от близки на фамилията. Погребението е било в изключително тесен кръг – сломеният Къци дори не е съобщил на колегите си от шоуто за сполетялото го нещастие.
 
Елена Начева беше едва на 62-годишна възраст. В официалната жалейка, публикувана от нейни колеги, не се съобщава каква е причината да си отиде без време. Тя до последно работеше заедно с мъжа си и бе автор на най-новия му спектакъл – „Комикадзе на кръстюпът”. Последното представление е било на 15 септември във Варна и нищо не предвещавало злощастния развой на събитията.
„Преди 5 години Елена бе диагностицирана с рак. Тя веднага започна лечение и битката с тумора бе успешна. Уви, болестта се завърна това лято, този път с нова сила. Въпреки лечението, в средата на септември състоянието на Елена се влоши. Издъхна на 24 септември, а последните й думи към Къци били: „Обичам те!”, разказаха през сълзи близки на Лафазанов. „Къци е смазан от мъка – Елена беше най-близкия му човек, най-голямата му опора”, просълзяват се колегите на актьора.
Актрисата е родена на 28 юли в град Бургас. Тя е съученичка на поетесата Петя Дубарова, лишила се рано-рано от живота си още на 17 г. Елена Начева е завършила актьорско майсторство за куклен театър във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов”, випуск 1985, и работи в Народен театър „Иван Вазов”. Театралния си дебют прави през 1985 г. в ролята на Циганката в „Чувалът с картофи” в Добричкия куклен театър „Дора Габе”. Филмовият си дебют прави през 1988 г. във филма „Забранено за възрастни”, където играе учителката.
Запознава се със съпруга си Кръстю Лафазанов във ВИТИЗ. Двамата се женят, когато са в трети курс, и от този момент са неразделни. Имат син и дъщеря, които също са артистични натури. Синът на Лафазанови е автор на музиката на най-новото им представление.
В последните 20 години Елена Начева се бе отдала и на писането. Тя стоеше зад повечето моноспектакли на съпруга си. Дни след като си отиде, на страницата й във Фейсбук семейството й публикува едно от последните й стихотворения.
 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си