Лекарската мафия уби 19-годишна родилка

Редакторска плесница

 

 

Корупция, чувство за безнаказаност, лекарски грешки без виновници, източване на здравната каса, лекарска немарливост… Това са все прояви на т.нар. бяла мафия у нас – лекарската мафия, която търгува със здравето и човешките животи.

 

 

Поредната жертва на „белите престилки” е 19-годишната Деяна Георгиева, която остави новороденото си бебе сираче само защото отказала да плати за „избор на лекарски екип”.

 

 

След раждането от 60 кг става 97

 

 

Деяна Георгиева ражда на 12 септември в болница Шейново. Преди да постъпи, лекарите няколко пъти я питали ще си плати ли „избор на лекарски екип”. Диди решава да си спести тези 950 лева, тъй като се чувства здрава, а и предпочита да отдели парите за детето.

 

 

Майкъл се ражда 3,500 кг със секцио заради появили се усложнения. След като я изписват, Диди вдига температура, постоянно се оплаква от болки в корема. Мъжът й Марат е силно притеснен и вика „Бърза помощ”, а по-късно Деяна постъпва в „Пирогов” със съмнение за салмонела. От 60 кг става 97. Там състоянието й се стабилизира и Диди започва дори да се храни.

 

 

Въпреки това, след като я изписват, майката постъпва в нефрологията на Александровска болница, а по-късно – в реанимацията. Извадена е матката й заради сепсис, който отива към сърцето. Лекарите признават, че е имало остатъци от плацента. Скоро става ясно, че за Диди няма надежда, тя умира.

 

 

“Умирам, отгледайте ми детенцето”

 

 

Това са последните думи на Диди. Пред „България днес” нейната най-добра приятелка 20-годишната Тери Рабаджийска разказва за последните дни от живота на Деяна, която й била като сестра.

 

 

„Тери, и аз те обичам, обещавам да се боря”, през сълзи промълвила Диди няколко дни преди да си отиде. Лекарите вече й давали 1% шанс за живот, отписа ли я. Въпреки това, роднините на родилката и до ден-днешен не знаят какво точно е довело до смъртта й. От Александровска болница обещават след края на разследването да съобщят причините за смъртта на Диди публично.

 

 

„Дори да се изясни кой лекар е виновен, какво ще му направят?! Убил е човек. Ако аз убия човек, ме чакат 20 години. Ако доктор убие човек, трябва да получи не 20, а 40 години! И семейството да получи кръвнина от болницата и от държавата в размер на поне 4-5 милиона лева. Но това няма да стане – бялата мафия си пази задника”, коментират потресени майки по форумите.

 

 

Случаят с 19-годишната родилка предизвика бурни коментари по форумите, макар далеч да не е единствен. В България няма наказани лекари заради грешки или немарливост, както няма осъдени мафиоти за поръчкови убийства. Разлика между двете мафии има ли?!

 

 

Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си