Социолози: През 2013 година трябва да се заложи повече на туризма

Ако през новата 2013 година се наблегне повече на туризма и рекламните кампании, които популяризират българските природни и културни забележителности пред света, страната ни ще спечели много. В това са убедени социолози и политолози по повод нарастващата криза у нас.
 
Оказва се, че за изминалата 2012 година приходите от туризъм са се покачили с 1 млрд., в сравнение с предходната. Причината за ръста е по-големият брой рекламни кампании, на които заложиха от Министерството на туризма. Това недвусмислено показва, че сме на прав път в популяризирането на страната ни. Ако и тази година съсредоточим усилията си в този бранш и дори вложим още повече ресурс отколкото през 2012-а, резултатите ще са впечатляващи, твърдят политолози.
 
Много държави се издържат само от това перо, макар да не могат да се похвалят с природни и исторически забележителности като нашите. България е изключително богата откъм природа, култура и история и ако това богатство се използва по правилния начин, бързо ще се материализира, подчертава политологът Светльо Кантарджиев.
 
Икономическият министър Делян Добрев също неведнъж е обръщал внимание на природните дадености на България, които самите ние невинаги оценяваме. За чужденците обаче страната ни е примамлива и интересна дестинация, която с малко повече реклама може да се превърне в една от най-желаните и изгодни туристически цели. 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си