Това е най-скъпата огърлица в света (СНИМКИ НА БИЖУТО ЗА 55 МЛН. ДОЛАРА)

Компанията за специални бижута Mouawad създаде огърлица, която официално бе обявена тази седмица за най-скъпата в света. Mouawad, които демонстрират бижуто на изложението за бижутерия и часовници в Доха, получават този сертификат за четвърти път, научи Hotarena.net
Признанието от Книгата на рекордите ”Гинес” е, защото тя е обсипана с 637 карата диаманти на обща стойност 55 милиона долара. Но конкретната причина е един-единствен скъпоценен камък, около който е изработен целият дизайн, пише dnevnik.bg
 
Това е L’Incomparable (”Несравним”) – тъмножълт 407.48-каратов диамант, признат за най-големия цветен диамант без никакви вътрешни дефекти. Той е окачен на конструкция от 18-каратово злато, в която са вградени 90 бели диаманта, нарязани в 8 различни форми, с общо тегло от 229.52 карата. 
 
Фред Муауад, който ръководи отдела за диаманти на базираната в Женева компания, коментира, че ”с изобретателност, търпение и ентусиазъм майсторите на Mouawad изработиха впечатляваща и изключителна диамантена огърлица, която представлява и трон на този прочут диамант. Подходяща за всеки кралски двор, тази огърлица се нуждае само от изящната шия на една кралица или на някоя много специална жена, която заслужава абсолютно нищо по-малко от нея.”
 

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

1 thought on “Това е най-скъпата огърлица в света (СНИМКИ НА БИЖУТО ЗА 55 МЛН. ДОЛАРА)”

  1. Много красиво украшение. Айде Божинката да скача с двата крака в сделката, щото тва е достойно само за шията на нещото от покрай Пловдив!:)Освен ако То не е решило да продължи да се кичи с пластмасата на Долче и Габана вместо с таа никому неизвестна марка тутанка, Ъ?

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си