3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)

Редакторска плесница
 
Гнусно, долно и тъжно! Такова е положението в родните хипермаркети. Гнусна е храната, долно е отношението, а тъжно е за нас, обикновените потребители.
 
Тези дни HotArena.net ви „светна“ за една от най-наглите измами в продажбата на месо. Много читатели ни писаха, за да изразят възмущението си, но оказва се, това не е единствената гнусна шашма.
 
За да тежи повече
 
Ще ви изненадаме ли, ако ви кажем, че 10-те килограма шунка, които си купихте онзи ден, са всъщност едва 5 кг месо? Или че пилето въобще не тежи 2 кг? Истината е, че масовата практика по хипермаркетите, а и в месарниците, е месото да се инжектира с вода.
 
Използва се машина, наречена тублер, която инжектира в месото различни субстанции. Шунката често се боцка и с течен пушек или нишесте. Сигурно сте забелязвали как когато се размрази пилето, по кожата му личат ясно много малки дупчици. Именно по това личи, че е било инжектирано с вода, за да тежи повече. А в крайна сметка сте си платили за чиста вода или течен пушек. Колко ли полезно е това?!
 
Овкусено месо? Не, благодаря!
 
Когато си търсим охладено месо, винаги се „хвърляме“ на овкусените с всякакви подправки мръвки. Овкусени пилешки крилца, бутчета или шишчета – винаги са много апетитни. Но ако си мислите, че производителите са решили да ги подправят само за да ви улеснят, грешите. Истината е, че това месо вече е тръгнало да се разваля. То е започнало да мирише, срокът на годност е изтекъл и не е годно за консумация. Но когато се подправи със сол и други подправки, вече не му личи. Така вие ядете развалено месо, без да знаете, а на другия ден само се чудите защо имате проблеми със стомаха.
 
И разбира се – праното месо
 
„Праното“ месо, за което ви разказахме, е наистина отвратително. Работници в хипермаркет разкриха, че за да няма брак и хвърлено месо, то се „пере“ по специален начин с накисване, за да стане като ново. Виж повече ТУК.
 
Няма да споменаваме марки на хипермаркети, за да не ни обвини отново някой, че правим платен черен пиар. Освен това горепосочените факти важат и за повечето квартални месарници. Вие сам си преценявате откъде да пазарувате, ние само ви предупреждаваме.
 
Измамата с Витамин С
 
Далавера става и с лекарствените продукти, както с Витамин С. Ако човек отиде в аптека и го поиска, по никакъв начин не разбира какво са му продали – дали лекарствен продукт или добавка. А разликата е огромна, категорични са лекари. Витамин С, който е регистриран като лекарствен продукт, е преминал и през иглени уши на контрол. В същото време добавката, която също се нарича „витамин С”, най-често имитирал до подробности опаковката на лекарството, но какво има в него си било загадка, писа „Всеки ден“.
 
Стела Йорданова

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

5 thoughts on “3 ГНУСНИ факта ще ви откажат от месото по хипермаркетите (ВИДЕО)”

  1. ОТКРИХТЕ ТОПЛАТА ВОДА ,ОТ 20 ГОДИНИ НИ ТРОВЯТ И НЕ САМО С ТОВА ,КОЕТО ОПИСВАТЕ !
    ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е КОСТЕН ПРАТ!?

  2. Важното е,че е истина,а дали е грамотна статията ,няма значение.Ще ни откажат да консумираме каквото и да е от магазините.Пилетата са толкова стари,че като изядеш месото и стигнеш до кокала,св разбира по дъха на старо,ама много старо и дъха на престояло,каквото всъшност е,а иначе са ти го пробутали за охладено.Мошеници навсякъде.Тровят ни заради 1 леФче 🙁

  3. Ехо, razbiracha, дето пишеш на латиница, би ли казал кое й е неграмотното и невярното на статията? Като гледам, ти си много ограмотен!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си