Цвети Стоянова става археоложка

Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията, видя HotArena.
 
Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно.
 
„Често виждаме и оценяваме само крайния резултат, без да знаем нищо за процеса, историята и началото, а те всъщност са много по-ценни и интересни – сподели бившата гимнастичка. – Изключително интересно и вълнуващо е да се впуснеш в приключение из природата, търсейки къде тя е скрила едни от най-красивите си дарове. Само по този начин можеш истински да ги оцениш, нагледно виждайки как са се сформирали преди стотици хиляди и дори милиони години, носейки в себе си историята, силата и енергията на природата и нашата планета”, писа „България Днес“.
 
От около година Стоянова тренира малки момичета в столичен клуб по художествена гимнастика. Отскоро реши официално да се посвети и на изработката на бижута. Дори отвори онлайн магазин. Там продава гривните, които сама прави. Преди това за тях знаеха само приятелите й в социалните медии.
 
Именно за да си набави материали, Стоянова хвана кирката. За изработката на бижутата тя се нуждае от скарабей, хаулит, ахат, лунен камък, аметист, родонит, халцедон и др. И е готова сама да ги намери в недрата на земята. Не я плашат дори раните по коленете, които получава.  

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

2 thoughts on “Цвети Стоянова става археоложка”

  1. Скарабей е вид египетски бръмбар, малоумници такива, а не камък.. Представям си какви малоумници седят зад сайтчето и статийките..

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си