Защо селенът е толкова търсен?

Селенът принадлежи към групата на микроелементите. Човешкият организъм не се нуждае от големи количества от него, но е от съществено значение за правилното му функциониране. Той е част от аминокиселините, които създават ензими, важни за много метаболитни промени. Предпазва клетките от оксидативен стрес и влияе върху функционирането на имунната система. 
Ползи от употребата на селена
Като част от ензимите, които катализират редокс реакциите, употребата на селен е важна за редица функции в нашия организъм. Ето ги и тях:
предпазва клетките – вредното въздействие на свободните радикали за клетките може да бъде опасно. При правилна употреба, добавката селен има антиоксидантна активност, което помага за тяхното предпазване;
допринася за развитието и регенерацията на мускулна тъкан – едно от свойствата на добавката, което е от съществено значение за спортистите;
отделяне на йод – веществото селен играе изключително важна роля в метаболизма на хормоните на щитовидната жлеза;
повишава имунитета – употребата на селен поддържа имунната система здрава и устойчива на заболявания.
От онлайн магазин Ревита напомнят, винаги преди употребата на каквито и да е таблетки или капсули да се консултирате с вашия лекуващ лекар. Правилното дозиране е от изключително голямо значение в случая, за това не прибягвайте до медикамента по свое усмотрение и без мнението на специалист. 
Симптоми при дефицит на селен 
Недостигът на селен в организма повишава риска от развитие на рак и сърдечно-съдови заболявания, отслабва имунната система, влияе негативно на сперматогенезата и може да доведе до безплодие и психични разстройства. Недостатъчните му нива често се свързват със заболявания на щитовидната жлеза, черния дроб и кожата.

Симптомите за дефицит са хронична умора, чести настинки, проблеми със зрението, кожни обриви, мускулни болки, висок холестерол и лошо храносмилане. В случай че откривате подобна симптоматика в ежедневието си, консултирайте се със специалист. Винаги преди употреба на каквато и да е добавка, проверявайте точните инструкции за прием и дозировка, които са изписани върху опаковката.

Споделяне в социалните мрежи
HotArena

HotArena

Интернет таблоид за клюки, скандали и светски новини. Отразяване на жълти новини, интриги, светски партита и събития.

Facebook коментари

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Най-четени

Най-коментирани

Приятели

Последвайте ни и във Facebook

Не изпускайте най-новите горещи новини и скандали от света на хайлайфа във фийда си